Szöllősi Mátyás
Kis éji kéj
Padló mozog,
őrjöng, dobog,
gyomor korog,
világ forog,
ész körbejár,
végül bezár
a sötétség,
illan kétség,
érzed repülsz,
érzed kihűlsz,
érzed gyulladsz,
majd megfulladsz,
pörög-forog
lélek-honod,
fölkelsz, leülsz,
nyugszol, feszülsz,
látod, érzed,
éned, véged,
ködalagút,
nincsen kiút,
fényvilágból
derűs fátyol
hullik reád,
omlik terád,
ébredsz lassan,
fenn, magasban,
letekintesz,
felé intesz,
nem lát sehol,
ködbe borult,
feszül, szorul
és átkarol,
elér mégis,
ez a vég is,
mire vágytál,
karcsú, lágy szál
keze pihen,
kőszíveden,
csak egy ábránd,
ébredsz árván,
nem is igaz,
hajnali gaz.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Kapu, 2005. aug. Kötetben: Halálba menõ (Budapest, 2005) Kiadó: Alterra
|
|
|