INTIM
A tündérpalotában
a tündér-fürdőszobában
a kristálylavórkában
szakálla-haja-bajsza-szőrzete
kócbatyujába bugyoláltan
pihikézik éjszaka
az önön eperorrához
szerkesztett
cuki kis szörnyeteg
Aztán reggel tündér csissz-csossz
tündér liccs-poccs
tündér-dezodor pussz-pussz
(elfintorodik az eperorr)
tündér-tömlőkre pattintódik
a németkisasszony szigorú
kúpos ikerrakonca
és a két ikerharangnyelv köré
zengő szoknya kerül
És a szörny bíborló szeme elkerekül,
szőrmók bíborajka ki-
és gajdoló dalra fakad:
?Kitty-kotty, kitty-kotty, litty-lötty
Egy sör, két sör, öt fröccs!?
És a kócbatyu-tengerből
kiemelkedik
kandin és keményen
a bíborperiszkóp?
És a tündér az ajtóból visszaszól:
?Aztán amíg én tündérkedem,
Őrizd jól a házat
én cuki kis szörnye
tagom!?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Élet és Irodalom,