Zárójelek
A szeretet hová tűnik el -
(ölelésünk közt, mint pillangó,
mikor két ujjunk csippenti fel)
A szeretet miért tűnik el -
(mosolyunkból, mint a csobbanó
kő, mely már a víz mélyén hever)
A szeretet kinek tűnik fel -
(mint a lángralobbant házikó,
honnan a hamut szél hordja el)
A szeretet vajon kinek kell -
(kisgyermeknek a símogató
kéz és tejtől duzzadó kebel)
A szeretet -
(- a szeretet nem felel)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Nemzedékek (Budapest, 1991)
Kiadó: Krúdy Gyula Irodalmi Kör