Már túl vagyok a szétválasztáson -A Levelek egy addiktológiáról ciklusból
már kezdek félni nem csak okosabb bölcsebb
hanem látó is leszek a sok Nootropiltól
melyet naponta tömnek belém itt az addiktológián
képzelem sokszor jövőm de furcsa nem a további földi létem
hanem majdani halálom utáni sorsom látom
tisztán egy hatalmas képernyőre kivetítve
már túl vagyok a szétválasztáson a jobb oldalra irányítanak
testem nincs nem érzem egykori földi súlyát és minden megerőltetés nélkül
átsétálhatok az Atya országa feliratú tölgyfaajtóra emlékeztető kapun
s jönnek szép sorban egykori szeretteim hintenek rám
rózsaillatra emlékeztető szirmokat
fürdetnek tisztára sikálják mennyei szellem - lelkem
jön eddig sosem látott féllábú suszter apám
anyám László és György bátyáim Bözsi sógornőm
Pali sógorom első apósom László utána a második Radnai György
végül földi életemben nagyon szeretett anyósom Sunyál Valéria
de itt mint tudatják velem senkinek nincs neve
itt mindenki egy szellem - lélek és valamennyiüknek meg van a feladata
ez országban nincs kápó mint egykor a földi halállágerekben
ki hajtana bárkit mindenki teszi a dolgát
itt a lét örök a feladat nincs határidőhöz kötve
s maga az ország ura az Atya osztja nékem is az első feladatot
a Mennyei Könyvkiadó vezetésével bíz meg
tejhatalommal ruház fel: szerkesztő egyben főszerkesztő leszek
csak verseskötetek jelenhetnek meg a kiadónál
olyan versekkel melyeket a szerzők földi létük
befejezése után itt e gyönyörű országban alkottak
hatalmas könyvtárnyi verseskötet jelent már meg ez ideig
s valamennyi szellem - léleknek kötelező elolvasni a könyveket
idejük véges itt nincs hajsza futás rohanás
s egyszerre csak megjelenik Görög Imre Jobbágy Károly Csikász Pista
K. Kovács István Latinovits egykori színész társa Hunyadi István
Gyevi Károly és Garai Gábor egykori költő barátaim
az itt szokásos módon üdvözölnek: hintenek rám ők is szirmokat
a magunk módján kommunikálunk és nagyon örülünk egymásnak
mivel nevük itt nékik sincs minden szellem - lélek
csak KÖLTŐnek szólítja valamennyiüket - - -
már kezdek félni nem csak okosabb bölcsebb
leszek hanem végleg elbutulok a sok Nootropiltól
melyet naponta tömnek belém itt az addiktológián
de ha tudnám: képzeletem bizonyosan igaz lesz
dupla adagot is felíratnék magamnak Dévényi főorvos asszonnyal
s beszedném örömmel be bizony be én
Balassagyarmat. 2003. február 08.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: -, -
Kötetben: Röpke Ívek (antológia) (Balassagyarmat, 2003)
Kiadó: Madách Imre Városi Könyvtár, Balassagyarmat