Antarktisz
ma elmarad az alkímiai menyegző
de a csillagok némák maradnak
és a teremtés minden reggelén
lázadó bábuk ostromolják az eget
új lelket kérni és megszületni újra
ez az a nap amikor megállítjuk az időt
és megváltozik a történelem
kávézók teraszán ülve
újból írhatunk leveleket
a lombikok közül
vissza az életbe
forrongó ezüstbe
keverem véremet
őrjöngve sorolom neveid
megfagynak fejemben a csontok
kialszik a Nap ez a furcsa idegen
holtfáradt vonatok vonszolják egymást
négy napja hull a hó
négy napja járom a tábort
keresem az élőt a halottak között
négy napja
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Nostradamus menyegzõje (Zalaegerszeg, 2004)
Kiadó: Pannon Tükör