Maradj!
Ha egy nő fogyókúráról kezd beszélni,
bólints, hogy örök ideál a karcsúság,
s amikor százhúsz kilós özvegyként
a sírt kapálja fölötted, sóhajts boldogan,
és maradj! Ha egy másik ágyában
hármasban ébredtek egy lila plüssmajommal,
nyugi, a vetélytárs nem komoly, maradj!
Ha egy harmadik bal melle alatt fillérnyi
anyajegyet találsz két hosszú szőrszállal,
legyen szent az a hely, csókkal illesd,
és maradj! Ha egy negyedikkel túl
hamar juttok el az első veszekedésig,
számolj utána, gondolj az együtt végigült
hosszú nyárutókra a filagóriában
ötvenen túl, és maradj! Ha az ötödik
lángot-füstöt okád, amikor ingerülten
hazaérsz a munkából, legkisebb fiú,
mondd neki, hogy néhány év múlva
lesz kocsi, nyaraló, becézd, és maradj!
Ha a hatodik, ezredik megcsal, vesd rá
hűséges kutyaszemeidet, és maradj!
Ha levágja a hajadat, Sámson, ha
lóg a melle, ha hirtelen megkopaszodik,
ha mérget kever, ha a lábtörlőn a
helyed adj szerenádot, és maradj!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.