a házakra csókaszárnyú
estét kongat a harangozó kék
kertek alján elnyugvón
nyújtózik a patak pirosa tompa
kolompok lompos nyomában hazafelé
csámborog a csorda szamócaszemû
lányok sietnek meztéláb suhognak
a kazettás remények és vacsorahang
tántorul a porútra komondor
setétség gyûl gyarapszik a komor
fenyvesben a virágok titkaikra
csukódnak hajnal hasadtáig