Szülinapi örömök, spontán
Gyönyörű, gyönyörű világ,
Szeretlek ma Téged,
De csalfa e szerelem,
Már holnap véget érhet.
Színes, pattogó cukorkák,
Örömbuborékok ütköznek számnak,
S pukkannak szana-szét,
De belül férgek rágnak...
Meddig az öröm még?
Ez az édes méreg
Meddig zsibong bennem?
sokáig nem élhet
Tudom, hiszem, vélem,
Eltűnik hamar, csaló
Szappanbuborék, volt-nincs,
S így pont nekem való.
Ó, őrület!
Hogy utálom, s imádom magam,
s hová vihet ez a léha révület;
Hová húzom magam után
Csillámos csiga-vonalam?
2003. 06. 20. 3:24
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.