csak feküdni
csak feküdni lehet úgy,
hogy semmit nem teszel,
még csak nem is létezel,
de azt sem mondhatni,
hogy meghaltál,
mert akkor minimum
fel lennél ravatalozva,
és nem úgy terülnél el a matracon,
mint akit a takaróra kent a félelem.
aztán meg lehet úgyis csak feküdni,
hogy pont fordítva,
mindent csinálsz,
amit csinálni érdemes,
és amíg pillád egyszer lehunyod,
az egész élet megtörténik veled.
én például most úgy fekszem csak,
hogy ezt is,
azt is művelem.
a lepedőráncokat leltárba veszem,
majd gondosan összetépem a listát,
a párnát addig püfölöm,
míg tolltelet nem hozok az ágyra,
az ágyrugók nyikkanásaira visszakurjantgatok,
egy perccel később, egy terccel lejjebb,
no persze, csak úgy szordínóval,
nem kell a szomszédnak feltétlenül tudni,
hogy most épp minden és semmi van,
még tán leejt egy sort a kötésből,
ami szomorú hiba volna,
hisz itt a karácsony,
és még két sál a resztli.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.