IDEIGLENESEN
Ha létezik fricska, hát ez az;
a macskák puha lépte a holtvágányokon rostokoló tehervagonokba szökik. -
Ne nézzetek rám ilyen bárgyú ábrázattal!
A kocka fergetege még nem érte
el az ánizst, a betonnak pedig meg kell rökönyödnie,
s a halálsoron a nyereségpontok a gravitációvesztéstől
függnek.
Szép a magasles a kriptában, de ki csomagolta baltanyélbe az üszkösödést?
A láncleállás?
A szívburokmetszés? -
Lassan elhagyom öregkorom, mint valami rozzant kosarat, s a permetezés még mindig nem sasszézik kedvem szerint,
s a lódítás még mindig nem ejti teherbe a mozsarat,
s a vizsgálattól független praktika civil köre még mindig nem telítődik
bormustrával. -
Más előírások szerint: amennyiben egy szobában tartózkodunk a gumiabroncs,
meg én, megeshet, hogy a tarka színeket a májban leljük fel.
Miért pont ott?
Mert a zsinórpadlást lehet ütni-vágni, nyögéseiben bőszen lángol
az ágyékkötő-máglya.
Mert a kulcslyuk és én nem fordulunk kellőképpen, s ránk szabadul a látencia. -
Ajánlat, becsípve.
Nem kellemes látvány.
Jönnek is a hatásvadászok és harangot öntenek rá.
Mellékszereplőből van elég: ott a rusnya fogódzó, az elvetélt álmok szigete, a kígyózó szeszély. -
Halló, halló! Meg kéne már torpanni.
A kazánházban a villanykörték…
Az ormótlanság átgázol…
A fáklyakészítők kanóca…
A hermafroditák előnyben…
A paletta, mely szélesedésnek indul… -
A kiégett tömítések higiéniája a Marson landol, ó, háborúk istene!
Egy ágy, ami betévedt
az iktatórendszeredbe, nem bírja elviselni, hogy a szószátyár
szivarcsonktól egy kiüresítő fonalszál kering a kutyaólba,
s küszöbe elé szórja a kétméteres csontokat!
Hol a király?
Trónjára vár?
S tényleg válik az előérzetek firnisze? Vagy csak a nomádság
jajong?
Őszintén?
Az üst egyensúlya lassacskán felborul, s hol hangulatnyálkák grasszálnak, te nem bírsz
feltételek nélkül lefékezni! -
Kék dominó, kék dominó, tartózkodj a közös tengelyektől,
mert az semmi esetre nem szül jót! -
Lehet, hogy triviális vagy, s egy luftballonon ülve csámcsogsz, mikor a rapszodikus csótányirtás ideje
rég lejárt. -
Te lobbizós, mentsd meg magad a fantasztikus elbeszélésektől!
Különben a maszkulin síbotok csatatere magától elrendeződik.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2024-05-12 12:50:19
Utolsó módosítás ideje: 2024-05-12 12:50:19