hosszú borok
egy versben olvastam
„hosszú borokat ittunk”
régen keresem
majd’ harminc évig voltunk így
heti egyszer-kétszer
három pohár volt a norma
jó ő kólával itta
az első években értetlenkedtem
a világ legjobb házi vörösborát
megszoktam
műszaki ember volt
féléjszakákon ötletek
hosszú borok
tizenöttel volt idősebb
harminc éve ez semmit
sőt jobban hajlott a dereka
hosszú borok
úgy öt éve már látszott a tizenöt
most egy éve már csak tizennégy
jövőre ha megérem tizenhárom lesz
hosszú borok
hiányoznak
/Demény Peter: Egy fehér papírlap
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2024-04-22 09:49:10
Utolsó módosítás ideje: 2024-04-22 09:58:56