fagypont alatt
Úgy sarjadnak az ágakból a jég
ezüstszálai mint vékony rojtok,
beborít mindent a csipkeverőnők
ujjainak leheletfinom takarója.
A fagyos levegőben ők alkotnak:
milliónyi orsójukról pára fonalát
vezetik, úgy csavarodnak a szálak,
ahogy éppen könnyed kedvük tartja.
Bátran játszanak verőfácskáikkal
bonyolult mintát, ahogy kitanulták,
végül a reggeli erdő ünnepi dísze
lesz a világra növesztett fátyol.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Holdkatlan, 2022-12-04
Kötetben: Egy naptár képeihez (, 2022.12.15)
Feltöltés ideje: 2023-12-02 11:54:53
Utolsó módosítás ideje: 2023-12-02 11:54:53