Érzelmes önarckép 1969-ből
Születtem rongynak, csavargónak,
születtem mindig elbukónak,
születtem magam árulónak,
születtem élni nem tudónak.
Születtem örök úton lenni,
születtem magam megkeresni,
születtem, mert meg kell érkezni,
születtem, mert meg kell születni.
Születtem és törvényeim lettek,
születtem többnek-kevesebbnek,
születtem mindenkinél szebbnek,
fegyver elleni fegyvernek.
Születtem ki nem mondott szavaknak
és hitekért, amelyek kimondattak,
születtem – mit vállaltam?! – rabnak,
korlátaim közt félelmes szabadnak.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-10-16 00:00:02
Utolsó módosítás ideje: 2023-10-16 00:00:02