Hall
A kék gallyak hogy' hevernek
tested fáradt erdejében -
nem hallani szívzajlani
a nappali-süket tengert.
Karod béna lombja alatt
beteg tüdőd úgy énekel!
Halál-bálna himnuszokra
az arcod egyre éltesebb.
Érinteni jöttem Hozzád,
naponta-szendergőbb Rózsát,
reménytelenül vérezek,
könnytüskék szúrják bőrömet.
Már le is csap a Keselyű,
s anyám sírján sebet ejt -
takard be hát,
öleljed át:
HŰ HÁZASSZÁZ ÉVEKET!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-09-18 17:25:26
Utolsó módosítás ideje: 2023-09-18 17:25:26