Majdnem tökéletes
Óramű pontossággal dolgoznak bennünk a szavak,
hős szónoklatainktól hangos a jelen színpada,
de megfosztásainknál, ha világaink hullanak,
vén veteránként akkor újra az ősi jaj marad.
Óramű pontossággal dolgoznak szorgos szemeink,
ügyes kapuink ők, hol csapdába esnek a fények,
és ha beleestek, hát ottmaradnak, ezért látom
szemeidben akkor az egész világmindenséget.
Óramű pontossággal dolgozik bal és jobb kezünk,
oly szorgalmasak, azt hisszük maguk a cselekvések,
de ha ernyedten csüng, vagy kapaszkodó után kutat,
akkor értjük, annyit érnek, mint mögöttük a tudat.
Óramű pontossággal dolgozik maga a vers is,
a címmel kezdődik és hamar eléri a végzet,
sokszor harmadrendű, de mikor valamit kifejez,
felnő akkor, mint az élet, már majdnem tökéletes.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-09-15 17:48:58
Utolsó módosítás ideje: 2023-09-15 17:48:58