Mézkirálynő
Megtörtént, a királynő újból fölszabadult,
aztán szüleim kihülő házára szállt le, pihenni.
Megbámultuk a falra tapadó lélegző puttonyt;
mert a királynő úgy döntött, az a megfelelő hely
összesimulni, szusszanni egy jót, árnyékban.
Magányos voltam, nem része semelyik hű bolynak.
Ugyanakkor tudtam, él a királynőm, a szép combú.
Létezik, messze-közel, ismerjük egymást régről,
mióta legutóbb ringó lendületét érzem, ízeitől
bódult hereként vágyom melegére, olvadni a rajba,
mely őt követi, bárhova, tudjuk, biztos lesz valahol
új otthon, mézkaptár, résnyi bejárattal, hol időtlen
egység lehetünk.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Holdkatlan, 2022.09.01
Kötetben: Egy naptár képeihez (, 2022.12.15)
Feltöltés ideje: 2023-09-01 20:27:29
Utolsó módosítás ideje: 2023-09-01 20:27:29