kisiklott fények
esténként lehámozza magáról
a fényt a szemérmes sötét
s a kocsmapulton hangtalan
poháralátét lesz a Nap
maszatos pecsétként
fut szét az alkonyat
a sarokban félkarú rabló csattog
miközben kereket old a remény
kezek matatnak üres zsebekben
a fejekbe a mit-tegyek beég
magukat gáncsoló lábak
botladoznak utat tévesztve
s az imbolygó árnyak
egy-egy korsó sör habjába
zuhannak öntudatlanul
lassan bealkonyul
horizont alá bukik a Nap
s a Hold füstös-piszkosan
ringat hamis álmokat
a hajnal is kiveti magából
és ismét
aszfalton ébred a részeg indulat
s míg az időn átüt a penész
nem jut el hozzá hogy nála
már nemcsak vendég a sötét'
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-08-08 07:33:15
Utolsó módosítás ideje: 2023-08-08 07:33:15