Státusztörvény - 2023, július 4..
amikor a karra jelentkezett
nem gondolta volna soha
hogy nem lesz más
mint egy megosztott
nemzet napszámosa
hogy amiket napi gondoknak hitt
már megmászhatatlan falak
hogy a világ orvul fordul
a fény helyett
a zavaros felé halad
hogy kézen-közön pénzzé lesznek
a fénytől fosztott gyerekszemek
hogy üresfejű és tekintetű urak
a tudásvágyra
egy pokróccal
rátelepszenek
hogy ami kilóg alóla
azt bosszúpöröllyel verik
hogy - ha tanításra nem is -
de pörölyökre bőven telik
hogy aki most elállja útját
néhány éve diákja volt
hogy a bütykös kesztyű alatt a mutatón
halványan ott a tintafolt
hogy négyosztálynyi bátor ember
jövőt
saját jólétre cserél
hogy néha csak elkerüli egymást
a kapott és elküldött
felmondólevél
amikor lelkesen a karra jelentkezett
nem gondolta volna soha
ha marad is nem lesz más mint a
napszámosok
napszámosa
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-07-07 23:45:51
Utolsó módosítás ideje: 2023-07-07 23:45:51