Tükröm, tükröd
Lehet-e random egy ember
karaktere? Hol ilyen,
hol olyan? Hinnéd, a tenger
is mindig más, mikor milyen
a szél iránya, ereje.
Pedig fújjon bárhogy, éppen
csak arra képes: fölkeverje
felszínét. Ám lenn, a mélyben
jóformán alig valami
változik, s átmenetileg
befolyás alatt tartani
sem sikerül semminek.
A hasonlat persze sántít.
A tengeren még hullám se
vagy, de legalább hangyányit
tűnődhetnél rajta, tán te
magad is felszínként rejtesz
egy egész univerzumot.
Szélcsended, viharod nem lesz
rá hatással. Már tudod.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-07-03 11:53:43
Utolsó módosítás ideje: 2023-07-03 11:53:43