Választék[os elegancia]
Az asszony megint morogni fog érte,
de ő nem akarja beadni a derekát.
Pedig akár olyan elegáns is lehetne,
mint egy hibátlanul élére vasalt nadrág.
Felvidul, amikor belép a fodrászüzletbe,
előre élvezi a borbélykisasszony
hiábavalóan elszánt próbálkozását:
„– Hova kívánja a választékot, uram?”
Évtizedek elteltével sem képes
megfejteni, miért nem nyilvánvaló
abból, ahogyan érkezik, hogy ugyan-
olyan kócosan szeretne távozni.
Habár snájdigan tudna veszíteni is, de
az még odébb van. Belülre! — vágja ki,
s közben a fodrászlány arcára kiülő
döbbenetet figyeli a tükörben.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-05-08 00:00:00
Utolsó módosítás ideje: 2023-05-08 00:01:25