Békegalamb pecsenye (Esti mese)
De jó nekünk, nálunk béke van,
egyetlen politikus sem boldogtalan.
Az átlagbér nő, már fél milla felett,
szinte szétszakítja a munkás zsebet.
A családok védve, ő védi, a glóriás,
a pór magyar élet a várból nézve oly csodás.
Pazar kátyúk festik az egyhangú utat,
de mindenütt stadion, a nép így mulat.
És míg rég mindenki :Csak beteg ne legyek!
Semmi pánik ma, hisz az orvos kiált: Ügyelek!
Szép hazám, hát ringsz a béke szép ölén,
ki házába belefagy, talán csak túl szerény,
hisz beérte fűteni a gyertyalánggal,
és lád mily szépen keringőzik a halállal.
Ó, a tudás, hát az mily szent dolog,
csodás az oktatás, nincs tanár, ki dohog,
jólét, rend, és szófogadó nebuló,
s a katedra? Mint elegáns kifutó.
Mindenütt derű, mosoly és dőzsölés,
a bút importálni kell, hisz itthon oly kevés.
Kánaán ez, maga a paradicsom,
a ciánt reggel arzénnal iszom,
hej micsoda élet ez, mert itt béke van,
nincs egy magyar sem, ki boldogtalan.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-04-04 18:36:57
Utolsó módosítás ideje: 2023-04-04 18:36:57