igaz mese a dunai halászról
késői szerelem volt
talán banális
a szép özvegy
és a másik
nagynéném és
a halászlegény
a barnára cserzett
szökött szegény
azt mondták rovott
a foltozott
aki egy éjszaka
átkelt a jégen
és az erdő sürűjében
épített házat
maroknyi tért
ahol majd szabadon
a békére várhat
de a sors
nem így akarta
bátornak
hősnek
hogy merjen
hogy keskeny
fenyő ladikján
menekülteket
mentsen
ám őt sosem
később sem
egy sem
a néném volt
aki megtalálta
szerelmük most is
ott vár a nyárra
felhők felett
partok kövén
a Bóni-fok
szélsebes vízén
(Bóni Antal, az első telepes emlékére, aki megtagadta a behívóparancsot, mert nem tudott embert őlni.
Most híd van ott, ahol átszökött a Dunán, és őrzi nevét e szép vidék.) .
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-04-03 11:04:12
Utolsó módosítás ideje: 2023-04-12 12:59:13