Tóth János Janus
Mosogat-ás ( Artur barátomnak)
Fúj a szél, szálló por
az igazságra ül,
némaság, hallgatás
a csend lován csücsül,
ostobák, víg komák,
a bamba csorda nép,
hatalom medrében
csak szemét, hordalék.
Múlt idők titkait
az idő fejti meg,
butaság hömpölyög
az arctalan tömeg,
egyszer majd valahol
a felnőtt unokák,
kimossák e kornak
majd minden igazát.
Fúj a szél, száll a por
az igazság tűnik,
némaság, cinkosság
a sárban áll szügyig,
ispáni tolvajok
a királyság elit,
ellopják aranyunk,
de jövőnk nem lelik.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-02-12 15:19:29 Utolsó módosítás ideje: 2023-02-12 15:19:29
|
|
|