Nem elég
Mit is menthetnék magammal a partra
száraz medréből számtengeremnek?
Tudni vágytam, így lettem eretnek,
megcsúfolva hitemet készakarva.
Már jól tudom, hibás volt számításom,
gyűrt papírjaim vethetem tűzre:
nincs algoritmus, hogy üdvözülve
modellezzek vele való világot.
Az egészet akartam, és íme, még
maradék magam is csak úgy menthetem,
ha belátom végre, hogy képletet
váltva sem győzhetek — tudni nem elég.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-01-02 00:42:49
Utolsó módosítás ideje: 2023-01-04 18:02:07