Részeg ébredés
Reggel. Háromnegyed hat.
Gilinggalangozik a gyáriduda.
Fogmosás. Motozás a cipőfűzőn. Busz.
Blokkoló óra csacsog.
Cserebogár a fejemben.
Szuperplán a fülébe üvöltötte volna.
„Tetszhalottak vagyunk. Életünk érdektelen.”
De magába roskadtan hallgatott, az elszenvedhető
energiaveszteségre gondolt és jelzésképpen csak az
izmokat húzta fel a homlokán, majd összeszedte magát,
felállt, nekibátorodva kiabált.
„Meghatározhatóan megtaláltam a megoldásokat,
amibe most ne menjünk bele, ajándékot hoztam,
itt van zsebemben egy halott fülemüle,
Hitler gyermekkori hajtincse.
Elvtársak!
E társadalmi formációban tudományos alapossággal
nem lesz forradalom. A felrobbantható benzinespalackokat
észérvekkel dugaszoltuk be, ez nem dogmatizmus és nem
revizionizmus, kimutatták a szociológusok;
a történelem villanyvonatán robogunk
s a tömegek most valóban boldogok.”
Hendrix a tavasz/ ágon a rügy/ a létezés meghasonlott
fia/ de Rolling vidám csörömpölése is/ kérek egy
cigit/ és a Beatles is/ noha sárga tengeralattjárója
az idő hullámsírjába merült/ ne böfögj/ új emberi faj
van kialakulóban/ csak lenni akarnak letisztult társas
kapcsolatok között/ figyeltek?/ ők már mindent tudni
fognak/ űrhajóik bolhaként pattognak
az űrbe/ kémcsöveikben élet-takony lötyög/
jó neked itt?/ gyere építsünk ide házat/
nem hazát/ h á z a t.
A melósok ökölbe szorított kézzel mosolyogtak.
Majd odasereglettek a főnök új Mercedese köré.
Nézték.
Cserebogár a fejemben.
Testvéreim!
Szeressetek. Az Úr ott megígérte.
Vélhetően vígaszra lesz szükségetek.
Mert ő az, aki bennetek, netán kívületek,
sebaj bűneitek, ne izélj engedd már el,
Ámen.
Légy elégedett!
A jövőnk biztos.
Garantálják tökös vezéreink,
földesuraink és királyaink, az Osztrák
Magyar Monarchia, a Forradalmi Munkás
Paraszt Kormány, a Magyar Köztársaság,
az Európai Unió és a kémműholdjairól Viagrát
dobáló törtszárnyú védőangyalunk, az USA.
Ne haragudj,
de minden illúzióktól mentesen,
az összes misztikumokból kitörölközve,
rondán becsapattunk.
Most és mindörökké.
És szégyellje magát,
aki még nem olvasta
az Anti Dühringet.
Sem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2022-11-09 17:59:12
Utolsó módosítás ideje: 2022-11-13 11:20:58