Babrálnál-e évekig a zárral,
ha pontosan tudnád,
mit találsz az ajtó mögött?
Mennyire lepne meg,
ha kiderülne,
magad hordtad oda —
önmagad elől?
És miután észreveszed, hogy
ott benn sincs kívüled senki,
nincs több föltáratlan titkod,
képes leszel-e
a létezés meztelen gesztusával továbbadni
a szavakba nem önthetőt?