Fénylik, ropog
Azt kérdezem, hogy merre menjek,
s te egyszerre két irányt mutatsz.
Arra jegyrendszer van, erre mozgósítanak.
Fénylik a Hadak-útja ott fenn,
ropog a hó a talpuk alatt:
ismeretlen katonaszökevények.
Eldobálják a könyveiket, repülnek
Svejkek, Iliászok, Ottlikok.
De a málhazsák kútmélyén ott
marad az Egri csillagok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Országút II. évf. 23. szám,
Feltöltés ideje: 2022-03-07 07:42:39
Utolsó módosítás ideje: 2022-03-07 07:42:39