mostan színes tankokról álmodom
vlagyimir kosztolany verse
legszebb a barna sok-sok katonát
lánctalp alá gyűrt ifjú testeket
skarlát és barna alvadó barnás
krikszkrakszokat tipornék a betonba
s egy kacskaringós halálmadarat
és akarok még sok másszínű tankot
bronzot ezüstöt zöldet aranyat
és kellene még sok száz és ezer
és kellene még aztán millió
sánta-lila nővér-zöld béna-szürke
terror-fehér ájtatos rikító
és kellene diadal-viola
vallató-piros és kék is de halvány
akár a szétlőtt lövegtestek árnya
a tűzszünetbe révült kapu alján
és akarok még égő szamarat
sátorban lakó kecskét gyereket
és akkor lőnék mindig-mindig lőnék
kékkel húgodra anyádra arannyal
zárótüzet bátyádra nődre apádra
arany-tüzet sápasztót mint a hajnal
és el nem unnám egyre-egyre lőnék
egy vastoronyból szünes-szüntelen
oly boldog lennék istenem de boldog
bár lehetne bomba egész életem
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2022-02-15 10:48:30
Utolsó módosítás ideje: 2022-02-15 10:48:30