agyagtál
tegnap vettünk a
jeruzsálemi bazárban egy
zacskó apró keresztet
hogy mindenkinek vigyünk
emlékül
az árus azt mondta
az olajfák hegyén lévő
fákból készültek
már minden hegyet
lecsupaszít a hazugság
a jézusi hal is csak halcsont
földre kiköpött szálkák
hazugságot emlékül?
hiszen az nekünk
napi betevő
nem.
inkább írnék rólad
de előbb megteremtelek
majd jó anyagot használok
mert hozzám az isten
eleve sok bánatot kevert
agyagból talán
és hogy hasonlók legyünk
alaposan kiégetlek
a gyehenna tüzén
ha kész vagy
gyümölcsöt rakok rád
almát szőlőt banánt
csendélet leszel
konyhám asztalán
és hogy legyen katarzis
meghívom Cézanne-t
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2022-02-04 19:31:55
Utolsó módosítás ideje: 2022-02-04 19:31:55