Egyszerű
(Radnóti Miklós: Pontos vers az alkonyatról
Kilenc perccel nyolc óra múlt...)
Hazamentem.
Kedd volt.
Tudtam, apámat vasárnap
kórházba vitték.
Üres volt a régi fehér vaságy.
Elsírtam magam.
Valami azt súgta,
elment végleg.
Túl nagy teher hirtelen.
Anyut a barátnőjénél találtam.
A fürdőszobában sírt.
Ott együtt.
Jól van, mondta a barátnő.
Sírjatok csak.
Így könnyebb lesz.
Ruháit a bátyám hozta haza.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2022-01-21 02:48:57
Utolsó módosítás ideje: 2022-01-21 03:02:17