tehát a nyakkendő?
(Kemény Istvánnak, ő tudja miért.)
szóba hozni mint okot a gyűlöletre
egy Windsor-csomót !?
őszintének tűnsz – meglett férfi –
talán e képtelen ötleten lehet
hogy épp nevetnék én is
– ha volna más; jobb összegyúrt jelen
irodalmi példa mely sejteti a kénytelen kort
s egy vadul megcikkant jövőt
– de lásd be: Isten nélkül nincsen humanista –
háttal állsz a letakart tükröd előtt!
elmondhatom
nem az én apám gyűjtött
lehúzott emberi körmöket!
nem az én családom
költözött be „nagy belmagasságú,
belvárosi lakásokba”
nem én hugyoztam a
magyar paraszt szájába
– két verés között!
elmondhatom azt is
volt itt – az idősebb szabadságharcosokból –
néhány nagyon szabad és hipokrita
aki eret vágott a Hazámon!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2022-01-19 21:01:38
Utolsó módosítás ideje: 2022-01-19 21:01:38