IBRIK
Talán leütik a fejem,
talán érverés volt a moszkitóhálón.
Talán a rügy elhal és én szögbelövők között lubickolhatok.
Talán számadást jön szántani az ökörnyál, talán rámutathatsz
a nebulók sömörére.
Talán vontathatsz zászlóbontásra alkalmatlan prést,
talán a górcső se dúlja fel többé
a tömegmészárlást előkészítő eszközt.
Talán kisarjad bádogfészkéből a fintor,
talán az ízlés kötelet sodor a nyakam köré.
Talán a púpok övezte szél rám talál, talán lomtalanít az ezerszer is meghurcolt nedv.
Talán pipaszár lábaim átlépik a mauzóleumot,
talán egyszer leforráz a tőkeforgató pamacskolosszus. Talán a glóbusz, ami az olvasztárt zihálni hagyja, a sarki fény felkínált szerveit
aszfaltok pollenjeivel ötvözi.
Talán nincs is talán, csak bikaorrban rézkarika. -
Vontathatsz pacemakert, beperelheted az összegzést, kitágíthatod
a nyúlevő harisnyát;
a szűz fonalától a strúmáig vezet a botrányok esztendeje.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2022-01-17 07:02:36
Utolsó módosítás ideje: 2022-01-17 07:02:36