bátorság-e
bátorság-e ma gyávának maradni
vérereken tűrni a piócák hadát
a belenyugvás tűjét a csendbe szúrni
és horgolni tovább a hallgatás zubbonyát
nagy fényű költő árnyékok közt ül
köp egyet a fellobbanó szóparázsra
hallgatás közt nyála szépen serceg
tehetségén penész és egyre alább ára
bátorság-e ma gyávának maradni
a heverő tollat nem felragadni
bátorság-e szótlanul nézni a hazára
bátorság-e belecsinálni ama gatyába
ki ma csendbe karol a hatalom cinkosa
mert ma szólni tenni és merni kell
aki költő de tudását bezárja
az egy senki és senkit sem érdekel
az égre festett napot ki mossa le végül
hogy a szürke valót láthassa ki él
a didergő keze nem a tűztől kékül
bolond ki a tolvajtól becsületet remél
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2022-01-16 14:29:11
Utolsó módosítás ideje: 2022-01-16 14:29:11