Hangsúlyeltolódások [fatal error]
1
Édes bizonytalanság a vers,
míg üzenete titok – hétpecsétes! –,
s az inspiráló sugallatról
még nem sejthetem, hogy mivé lesz.
Most csak annyi tudható pontosan,
pont, mint a többi, róla fog szólni.
Cselekmény nélküli történet,
nem oszt, nem szoroz, mikor, hol, mi.
Részleteiben esetleges,
a kifejlettel lesz csupán kerekké —
újraindul, lefagy. Ugyanott
akad(unk) rendre. Ő ki. Én meg. Belé.
2
Édes bizonytalanság a vers,
míg végül fájóan képtelen
bizonyossággá nem válik.
Annyi már tudható most is:
róla fog szólni
a cselekmény nélküli történet.
Nem lesz benne mikor, hol,
és talán még annyi sem,
hogyan.
Részleteiben esetleges
de már látni a kifejletet:
újraindul, lefagy és elakad,
rendre ugyanott,
ahol ő belőlem ki,
én pedig felé igyekszem.
3
Édes bizonytalanság a vers,
hogy mivé lesz, attól függ,
mivel és hogyan akarjuk behatárolni.
Most csak annyi tudható pontosan,
hogy róla fog szólni.
Cselekmény nélküli történet lesz ez is.
Nem oszt és nem szoroz, mikor, hol,
mi történik körülötte.
Esetleges minden részlete,
ám tisztán látni a kifejletét:
újraindul, lefagy.
Ugyanott akad(unk) rendre el.
Ő ki. Én pedig
haladnék befele.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2021-12-27 00:00:01
Utolsó módosítás ideje: 2021-12-28 15:40:46