álszent karácsony 2021
a világ legálszentebb karácsonya jön
semmi nem lesz már olyan régi
sós könnyek sziklaként szakadnak
bánatot az élet nagy kanállal mér ki
a világ legálszentebb karácsonya jön
nem számít milyen jó volt eddig
és mi lesz velünk vajh ezután
csak félelem foglya ki retteg a tettig
a világ legálszentebb karácsonya jön
csuklyát húznak még a kalapra
hőn vágyott desszertnek ígérik
e vérátömlesztést karikacsapásra
a világ legálszentebb karácsonya jön
rendet vág a bér majd közöttünk
családbarát munkahelyeken
becsülik a csendet felettünk s mögöttünk
a világ legálszentebb karácsonya jön
védők is támadók a pályán
a végre talán hóesésben
üveges szemű felnőttek gyúrnak hálát
a világ legálszentebb karácsonya jön
lángok helyett hideg fényekkel
szénát keresünk tűkazalban
fenntarthatóan fejlett fejetlenséggel
a világ legálszentebb karácsonya jön
oltott vagy oltatlan dilemma
újra egy mondat a zsarnokság
sok régi képről lemosódik az arc ma
a világ legálszentebb karácsonya jön
legelszántabb emberek nélkül
műanyaghalmokról veszekszünk
de végül csakis ezt sikerül elérnünk
('21 dec.)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2021-12-24 16:13:12
Utolsó módosítás ideje: 2021-12-24 16:13:12