Ha szolga kell
Ha szolga kell, teremts magadnak,
adj éhbért, és tanítsd meg félni!
A fénnyel csak spórolósan bánj,
árnyékban tartva hagyd remélni!
Hazugságaid csak panírozd,
olcsó igazság morzsa is elég,
és ha készre sütve tálalod,
belekóstol, és ő mondja, még!
Ha lázadna, mutass ellenséget,
ki ha rátör, e kevés se jut,
csinálj statisztikát, meggyőzőt,
és szögelj be minden kis kaput!
A törvény is te vagy, te magad,
formáld csak képedre, hogy védjen,
és ha ellened fordul mégis,
égjen rá a törvényszegő szégyen!
Ha szolga kell, teremts magadnak,
frigyre lép a félelem s az ínség,
míg te hízol, mindent megtehetsz,
neki marad a sír, s a mennyei segítség.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2021-12-13 06:53:06
Utolsó módosítás ideje: 2021-12-13 06:53:06