Horgászsors
Vizafogó, vizafogó,
húz a Duna, reng a folyó,
viza nincsen rég a vízben,
ázott faág, szemét bőven,
ülünk némán, dinnyehéj sincs,
errefelé nem jár durbincs,
horgász remél, van még márna,
bár akadna a horgára.
amit kihúz, palackposta,
dél felől jött, ó, mily csoda!
benne kártya, el sem hiszem,
aki küldte, áldja Isten,
elég lesz az Dániáig,
ott ki lakik, mind királyfi.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2021-08-03 00:16:11
Utolsó módosítás ideje: 2021-08-03 00:16:11