Összességibe
Mama így mondta, jó vót ez az ebéd
összességibe. Főleg, ha jércét vágott.
Amikor nevelni gondolt: nem vagy
te hülye gyerek összességibe, de...
Igaz ami igaz, elláttam ötletekkel,
instrukciókkal: a kerek-tepsire
mé nem csináltat nyelet? Vagy a
kemence mellé tv-állvány telepítése
szükséges, annyit áll ott. Húzkodta
kifele, hogy má rózsásodik-e a kenyér.
Jaj erős a tűz. De milyen jajgatása volt?!
JáaÁjj. Az ősasszony kínja lehetett ilyen.
Az Istállós-kői-barlang biztosan őrzi a
korabeli fölvételt. Tán a tüzelő gödörnél.
Ahol rituális kannibálok...
Vajas tej, mama kenni szokta a keményedő
héjat. Ki más, időnként én gondoskodtam
arról, hogy jó helyen legyen. Összeségibe
kiírhatatlan mennyire hiányzik a pózzal
teli világból.
Idős Szilvási Gyuláné,
Eszti mama.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2021-03-15 09:18:56
Utolsó módosítás ideje: 2021-03-15 09:18:56