A tisztaszoba hűvösében
A tisztaszoba birsillatú hűvösében
jó volt a dunyha-melegbe bújni.
A mennyezet négy sarkában
már bebábozódtak a régi mesék.
Egy bútor reccsent csak a csöndben,
mikor az ágyhoz léptem
betakargatni öreg nagyanyámat.
Mindig nehezen aludt el,
ahogy mondani szokta,
"éjjel mellemre ül a bánat".
A falon, akárcsak gyerekkoromban,
megmozdultak az utcai fények és árnyak.
"Ne félj", mosolygott az akkor még
majdnem fiatal nagyanyám,
"hisz ez csak játék".
És mókás kutyafej-árnyékot
formázott kezével, mielőtt elaludtam.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2021-01-16 18:42:37
Utolsó módosítás ideje: 2021-01-16 18:42:37