Bor-villanella
Ez itt a kocsma, s nem az úr tora.
Mint szoknyás paphoz a kék overál,
"úgy illesz hozzám", kell az isten bora.
Bömböl a gép, a kricsmi bútora,
egyre remegő agyvelőt darál.
Ez itt a kocsma, s nem az úr tora.
Ölelsz, csókolsz: a szenvedés kora.
Kiönti lelkét a csodabogár.
Úgy illesz hozzám, kell az isten bora.
Szomjazzuk a jót, szívünk akkora,
valami szerelmet rég odavár.
Ez itt a kocsma, s nem az úr tora.
Félre bú, milyen jó a pincérnő fara.
csak gondoljunk jól bele, nemde bár?
Úgy illesz hozzám, kell az isten bora.
Édes mámor, vígy minket bárhova,
csak gondoljunk jól bele, nemde bár?
Úgy illesz hozzám, kell az isten bora.
Ez itt a kocsma, s nem az úr tora.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-12-28 14:16:59
Utolsó módosítás ideje: 2020-12-28 14:16:59