Megjött a Tél
Elfáradtam.
Láttam, ahogy
fagyott patakok
szaladnak a nap felé.
Valaki azt mondta, gleccserek.
A virágok jéggé dermedtek,
vállukról lecsúszott az ing,
apró cipőjükből hódara hullott.
Visszavonhatatlanul megjött,
csimbókos subája enyhén szétnyílt,
alatta látszott a megfeketedett világ.
Göröngyök potyogtak csizmájáról,
ahogy szétvetett lábbal,
keresztbe fordult
a bekötőúton.
Elbődült.
Az erős dudaszó
körbenyargalta a falut,
majd meghunyászkodva
elé kucorodott.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-12-20 18:47:30
Utolsó módosítás ideje: 2020-12-22 17:42:53