Élettelen
Pózol a világ,
ezer cipő, ezer kabát,
és megannyi ék,
dübörgő lóerős a hős
nem zabláz multimédiát,
hallás áll tovább, a maradék.
Pózol a világ,
már a szelíd otthon,
a ház, a lakás, nem elég,
palota kell ,lift,
okosság minden poszton,
sugárzásban botlik el a lég.
Pózol a világ,
fröccsöntött műanyag
a vallás, a demokrácia,
s az emberi ostobaság
oly precíz, nem hanyag,,
nincs értelmi, érzelmi elegancia.
Pózol a világ,
széttárva isten keze (ha van),
magába fordult az evolúció,
az élet, a teremtés koronája
vesztébe rohan,
van-e még, ami elrontható?
Pózol a világ,
költ és költ ,egyre hülyül,
már nem él az ember,
okos telefonnal
a nagy karrierre ül,
de szülőnek lenni, nem mer.
Pózol a világ,
de a Föld forog,
ha megunja ostoba nyüveit,
megrázza magát,
s a könny hiába csorog,
a tűz, a víz, az embert elnyelik.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-06-07 20:25:22
Utolsó módosítás ideje: 2020-06-07 20:25:22