jobbról a dombok és amott a Bakony
Isten kötötte fogadalom hogy
akkor is marad ha szétszakad körötte
minden eszme
és megalkotta ahogy ő szerette
mert az árvalányhaj a kövön is kihajt
és tiporhat rajta tank vagy vihar
a táj csenevész földje megtermi azt
és a sárga vadvirág hadak
békére kelnek minden májusért