Néha sietni kell
Ismerem őket. Ott vannak
a napernyők, az ereszek alatt.
Hűségesen nevelnek fel macskát,
kutyát, pedig az istállóban
még nem is jártak. Nem látták
letakart, alvó lovainkat.
Zsebükben kulcscsomó,
avar, homokbánya,
mégis félnek tőlünk. Úgy
gondolnak ránk, ahogyan
mi a hamutálakra. A hűtőben
alszanak, és a mosogatóban
ébrednek. Nincsenek álmaik.
Csak a szappanbuborékok.
Ismerem őket. Tudom, a tükör
előtt sokáig állnak meztelen.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Liget, 2004/9