Néha (apró kesergő)
Néha jó lenne, lenni gaznak,
azt adni csak,amit adnak!
Hogyha bántanak, ütnek,
hát neki ököllel, a fejüknek!
Meg kellene tanulni végre,
aki jó, annak, annak vége.
Kihasználják, és ha nem kell,
kidobott senki „itt minek lebzsel”?
Adott szó, vagy ígéret? dehogy,
ha kéred, dühös, türelme fogy.
Dolgoztál hűséggel, lelkiismerettel?
Hagyd csak ezeket, mélyre tedd el!
A baj, mint az eső, lemossa a mázat,
ami maradt, láttam már százat,
de valahogy mindig naivan hittem,
hogy nem egyforma mind, de tévedtem.
Néha jó lenne, lenni gaznak,
azt adni csak, amit adnak,
de hiába bántanak, ütnek, rúgnak,
én megmaradok, megmaradok jónak.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-05-08 22:21:51
Utolsó módosítás ideje: 2020-05-08 22:21:51