Mintanõ
Mered vagy nem mered, képtelen vagyok dönteni,
testet vagy ruhát volna jobb cserélni, dobálni ki
szennyest, vasalót, sörösdobozokat az ablakon,
vagy csak várni a sötétedést, amikor kiveti magából
a használt óvszereket az ágy, villanykörtéket a lámpa.
Mered vagy nem mered, zuhog az es?, vastag
földigiliszták bújnak el? a föld alól, mintha valaki
vérz? fej? kábeleket szórt volna szét a járdán.
Taposol rajtuk, szétkened ?ket cip?d csúszos talpán.
Gonoszak. Egyet kettészelsz, de csak egyet.
Mered vagy nem mered, mint egy ?skori beidegz?dés,
kézfej a mosogatólében, mert nem lehet másképp,
csak aludni mindig, háttal a falnak, és nem dobálni el a
csikket, mert a muskátlikat nehéz életben tartani. Végül
páros lábbal belépni, mint a n?. Marad, nem marad.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Liget, 2004/9