Feltámadás előtt (hiten innen és túl)
Mielőtt feltámadnál, meg kell halnod!
Mielőtt meghalsz, élned kéne, hallod?!
Élet, tudod még, hogy a szó mit jelent,?!
Nem azt, mit meghatároz a kormány, a parlament,
a törvények, a szabályok, vagy a tanok!
Éljetek, most, és ne a feltámadásra várjatok!
Nézz körül, mi vagy, egy súlytalan semmi,
köldökzsinóron adnak inni, enni,
a Földön vagy, de úgy bánnak veled,
mintha keringnél, s tőlük függne az életed.
Pedig hidd el, ha a földre tudnál állni,
ők lennének , kik éhesen mennének hálni,
mert a pióca és minden élősködő féreg
csak addig él, míg ihatja, szívhatja a véred.
Az Atya, a Fiú és a Szent Lélek,
talán azt akarják, tengődjek, haljak, s ne éljek?
Ne feledd, te gyermeke vagy az Úrnak,
és az Úr szereti, ha szemedben fények gyúlnak,
az értelem, a szeretet, az emberség fényei,
változtass e világon, mert fényeid elnyeli!
Én nem hiszek, úgy nem, de ma fohászkodtam,
hogy e nemzet élhessen, élhessen jobban,
jobban, könnyebben, derűsebben szebben,
mert ki tudja mi lesz, ha a halotti lepel lebben.
Ne legyen az egész életed, mint Jézus utolsó napja,
ne feledd, a korbácsot, a szeget, a keresztet,
nem az Isten adta!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-04-13 21:07:19
Utolsó módosítás ideje: 2020-04-13 21:07:19