Reggelre az ég függő piramisokat épít
az utcák fölé. A hajnal sivataggá válik,
fordítva kel a nap és előbb tetőt húz,
majd mély alapot ás.
Költők állnak az erkélyen figyelve,
mikor föléjük érkezik a front, fejfájás megint.
Egy felhő vörösborral gyógyít, lehajol,
káoszt tölt a papírra remegő kezeik alá.