ahogy futott a tél tovább
helyére léptek új csodák
virág kehely tavaszt fakaszt
ölében Ámor ad vigaszt
ruhátlan állt elém a fény
elámultam milyen kacér
talán a nászhoz öltözött
remegve várt a tó fölött
olyan meleg ma végre más
lehozta régi illatát
a föld is fényes jó szagú
újat lehel a vén odú
fahéj szagúra mosta át
az élet ma februárt