ami a ládagyári eset jegyzőkönyvéből kimaradt
nagy volt a hőség azon a reggelen
amíg munkához készülődtek az öltözőkben valakik
jól megrakták kint a fűrészporos kályhát és
az izzó zsarát nekifeszült a vasnak
egyébként csend volt
sem dobolás sem vészjel csak a
szagok toporzékoltak
s a megszokott nyárfaillatok helyett
mérgezett szelet fújtak a ventilátorok
jól a szemükbe mart de mégis a huzatját
vesztett kéménycső köré gyűltek
aztán mire eszméltek már késő volt mert a cső
pörögve lőtte a szikrát lángolt a levegő repült az izzó
forgácsrakéta
éppen az ajtóhoz értem amikor ő is
kétlem hogy tudta volna ki vágta ki a
kiserdő fáit vagy azt hogy ki ellenezte de
mégis megállt mint aki meghunyászkodik
sajnálom - mondhattam volna vagy
valami köszönöm félét vagy biztatót az életben
maradtakról
igen mondhattam volna
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-02-03 00:19:05
Utolsó módosítás ideje: 2020-02-09 09:36:36